021-252 04 43contact@laboretica.ro Laboretica | Viitor în sănătate

15 alimente pentru combaterea hipertensiunii arteriale

Home / 15 alimente pentru combaterea hipertensiunii arteriale

15 ALIMENTE PENTRU COMBATEREA HIPERTENSIUNII ARTERIALE

Schimbarea dietei poate reduce în mod semnificativ tensiunea arterială crescută. Cercetările au arătat că anumite alimente pot reduce tensiunea arterială, atât imediat cât și pe termen lung.
De asemenea, cunoscut sub numele de hipertensiune arterială, hipertensiunea arterială afectează 1 din 3 adulți. Medicamentele, modificările dietetice și alte modificări ale stilului de viață pot reduce tensiunea arterială ridicată, reducând în același timp riscul unei boli de inimă, accident vascular cerebral și boli de rinichi.

1. Fructele de pădure

Afinele și căpșunele conțin compuși antioxidanți. Bucură-te de fructe de pădure ca o gustare sau ca desert, ori adăugă-le în iaurt și fulgi de ovăz.

2. Bananele

Bananele conțin o cantitate mare de potasiu, un mineral care joacă un rol vital în gestionarea hipertensiunii. Potasiul reduce efectele sodiului și atenuează tensiunea din pereții vaselor de sânge.
Adulții ar trebui să consume zilnică 4.7 mg de potasiu. Alte alimente bogate în potasiu sunt: avocado, pepene galben și pepene roșu, ciupercile, cartofii dulci, roșiile, tonul, fasolea. Persoanele cu afecțiuni renale ar trebui să discute cu medicii lor despre potasiu, deoarece prea mult poate fi dăunător.

3. Sfecla roșie

Sucul de sfeclă poate reduce tensiunea arterială pe termen scurt și lung. În 2015, cercetătorii au sugerat că nivelurile ridicate de azot anorganic din sfeclă au determinat reducerea tensiunii arteriale. Bea un pahar de suc de sfeclă în fiecare zi, adaug-o la salate, sau consum-o ca atare.

4. Ciocolata neagră

Acest tratament dulce poate scădea tensiunea arterială. O revizuire a 15 studii sugerează că ciocolata bogată în cacao reduce tensiunea arterială Alege ciocolata de înaltă calitate care conține minimum 70% cacao și consumă câte un pătrat sau o bucată în fiecare zi.

5. Kiwi

O porție zilnică de kiwi poate reduce tensiunea arterială la persoanele cu niveluri ușor ridicate, potrivit rezultatelor unui studiu. Kiwi sunt, de asemenea, bogate în vitamina C, ușor de adăugat la prânzuri sau smoothies.

6. Pepenele verde

Pepenele contine un aminoacid numit citrulina, care poate ajuta la administrarea hipertensiunii arteriale, ajutând organismul să producă oxid nitric, un gaz care relaxează vasele de sânge și încurajează flexibilitatea arterelor. Aceste efecte ajută fluxul de sânge, care poate reduce tensiunea arterială ridicată. Pentru a impulsiona aportul de pepene verde, adaugă-l la salate și piureuri.

7. Ovăzul

Ovăzul conține un tip de fibră numită beta-glucan, care poate reduce nivelurile de colesterol din sânge. Beta-glucan poate, de asemenea, scădea tensiunea arterială, potrivit unor cercetări. Începe-ți ziua cu un castron de fulgi de ovăz!

8. Legume cu frunze verzi

Legumele cu frunze verzi sunt bogate în nitrați, care ajută la gestionarea tensiunii arteriale. Unele cercetări sugerează că 1-2 porții de legume în fiecare zi poate reduce hipertensiunea arterială timp de până la 24 de ore. Exemple de astfel de legume: varză, chimen dulce, nap, salată verde, muștar verde, spanac.

9. Usturoiul

Usturoiul este un antibiotic natural și aliment antifungic. Principalul său ingredient activ, alicina, este adesea responsabil pentru beneficiile asociate pentru sănătate. Unele cercetări sugerează că usturoiul mărește producția de oxid de azot din organism, care ajută la relaxarea mușchilor netezi și dilatarea vaselor de sânge. Aceste modificări pot reduce hipertensiunea. Usturoiul poate spori aroma multor mâncăruri savuroase, inclusiv cartofi prăjiți, supe și omlete.

10. Alimentele fermentate

Alimentele fermentate sunt bogate în probiotice, care sunt bacterii benefice ce joacă un rol important în menținerea sănătății intestinului. Consumul de probiotice poate avea un efect modest asupra tensiunii arteriale crescute, potrivit unor cercetări recente. Alimentele fermentate includ: iaurtul natural, kimchi, Kombucha, oțet de mere. Unii oameni preferă să ia suplimente probiotice concentrate în fiecare zi. Iaurturile neîndulcite precum cele naturale sau grecești, tind să aibă mai multe beneficii. Bucură-te de ele cu fructe, nuci sau semințe pentru o gustare sau un desert delicios.

11. Lintea

Lintea este o bază a multor diete din întreaga lume, deoarece este o sursă excelentă de proteine și fibre vegetariene. Lintea este foarte versatilă. Mulți oameni o folosesc ca o alternativă vegetariană la carnea de vită tocată sau pentru a o adăuga la salate, tocane și supe.

12. Portocala

Portocala are un rol important în calmarea sistemului nervos, fiind numită fructul „antistres”. Ea conţine acid folic, vitamina C şi fibră vegetală, care ajută la schimbarea stării de spirit. Atunci când trăiţi într-o stare continuă de stres e bine să consumaţi vitamina C, pentru a nu ajunge la depresie. Studiile arată că atunci când participaţi la evenimente stresante, presiunea arterială şi cortizolul revin la normal mai repede dacă luaţi 60 de miligrame de vitamina C.

13. Rodiile

Bea 1 cană de suc de rodie zilnic timp de 28 de zile pentru a reduce tensiunea arterială ridicată pe termen scurt, potrivit rezultatelor unui studiu din 2012. Cercetătorii au atribuit acest efect conținutului antioxidant al fructelor. În timp ce rodiile pot fi savurate întregi, unii oameni preferă sucul. Atunci când cumpărați suc pre-ambalat de rodie, verifică să nu existe zahăr adăugat.

14. Scorțișoara

Scorțișoară poate ajuta, de asemenea, să reducă tensiunea arterială, cel puțin pe termen scurt.
Adăugă-ți scorțișoară peste fulgii de ovăz sau peste fructele proaspăt tocate, ca o alternativă la zahăr.

15. Fisticul

Fisticul este o nucă sănătoase care pot scădea hipertensiunea arterială. Alte studii au constatat că alte fructe cu coajă lemnoasă, cum ar fi migdalele, au avut un efect similar. Gustă fisticul simplu, în salate sau amestecă-l în salate. De reținut că cele nesărate sunt mai sănătoase.

Ce alimente să eviți?

În timp ce unele alimente pot ameliora și scădea hipertensiunea arterială, altele pot provoca creșteri substanțiale ale tensiunii arteriale. Oamenii pot preveni sau reduce tensiunea arterială ridicată, evitând sarea, sodiul, cofeina din cafea, ceai, cola și băuturi energizante, alcoolul (consumul unor cantități moderate de vin roșu poate avea unele beneficii pentru sănătate, dar cantități mai mari de alcool pot determina creșteri dramatice ale tensiunii arteriale, insuficiență cardiacă, accident vascular cerebral, cancer și obezitate).

Contact

Nu suntem disponibili chiar acum. Dar, ne puteti trimite un e-mail și iti vom raspunde cat mai urgent.

Show Buttons
Hide Buttons
x

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență online. Prin faptul că sunteți de acord să acceptați utilizarea cookie-urilor în conformitate cu politica noastră de cookie-uri.

Setările de Confidențialitate
Name Enabled
Technical Cookies
In order to use this website we use the following technically required cookies: wordpress_test_cookie, wordpress_logged_in_, wordpress_sec.
Cookies
We use Cookies to give you a better website experience.
WooCommerce
We use WooCommerce as a shopping system. For cart and order processing 2 cookies will be stored: woocommerce_cart_hash & woocommerce_items_in_cart. This cookies are strictly necessary and can not be turned off.
Google Analytics
We track anonymized user information to improve our website.
Google Adwords
We use Adwords to track our Conversions through Google Clicks.
Facebook
We use Facebook to track connections to social media channels.