021-252 04 43contact@laboretica.ro Laboretica | Viitor în sănătate

8 beneficii de sănătate ale iaurtului grecesc

Home / 8 beneficii de sănătate ale iaurtului grecesc

 

8 BENEFICII DE SĂNĂTATE ALE IAURTULUI GRECESC

 

Iaurtul grecesc diferă de alte iaurturi, deoarece trece printr-un proces diferit pentru a elimina zerul. Zerul este un lichid care conține lactoză, un zahăr natural găsit în lapte. Iaurtul grecesc este un produs lactat popular, dar cât este de benefic pentru tine? Efectuarea iaurtului implică fermentarea laptelui cu culturi vii de bacterii benefice.

Iaurtul grecesc tăiat este mai scăzut în zahăr decât iaurtul obișnuit. Îndepărtarea zerului produce un iaurt mai gros, cu o textură mai cremoasă. Unii producători adaugă agenți de îngroșare iaurtului regulat și îl comercializează ca și iaurt grecesc, care nu poate avea aceleași beneficii pentru sănătate ca iaurtul grecesc autentic. De asemenea, iaurtul grecesc scăzut sau fără grăsimi poate să nu aibă aceleași beneficii pentru sănătate ca iaurtul tradițional grecesc. În acest articol, aflați despre opt beneficii potențiale de sănătate ale iaurtului grecesc, precum și cum să-l integrați într-o dietă echilibrată.

Consumul de iaurt grecesc poate fi benefic pentru sănătate grație nutrienților pe care îi conține, incluzând: calciu, proteine, probiotice, iod, vitamina B-12. Beneficiile potențiale de sănătate ale iaurtului grecesc includ:

  1. Îmbunătățirea sănătății oaselor

Consumul de iaurt grecesc poate îmbunătăți sănătatea oaselor, deoarece este bogat în calciu și proteine. Calciul promovează sănătatea osoasă și poate reduce riscul de osteoporoză, o boală degenerativă a oaselor. Consumul suficient de proteine ​​este, de asemenea, vital pentru sănătatea oaselor.

  1. Reducerea poftei de mâncare și a senzației de foame

Iaurtul grecesc este bogat în proteine, astfel încât poate ajuta la senzația de sațietate mult mai rapid decât de obicei. Cercetările sugerează că după o masă cu un nivel ridicat de proteine, putem mânca mai puțin pe parcursul zilei. Un studiu suplimentar a constatat că un ridicat nivel de proteine din plante duce la un mai scăzut consum de calorii, ceea ce ar contribui la pierderea mai rapidă în greutate.

  1. Stimularea metabolismului

Cercetările sugerează că consumul unei diete bogate în proteine poate crește numărul de calorii pe care le putem arde pe zi. Cel mai bine este să incluzi câteva proteine la fiecare masă. În ciuda conținutului său de proteine, consumul de iaurt grecesc este puțin probabil să te facă să arzi mai multe calorii. Dar consumul de iaurt grecesc, ca parte a unei alimentații echilibrate, care include suficiente proteine, carbohidrați fibroși și grăsimi sănătoase, poate ajuta la scăderea în greutate și la stimularea metabolismului.

  1. Îmbunătățirea sănătății intestinului

Iaurtul grecesc conține probiotice. Acestea sunt bacterii bune care pot restabili echilibrul bacteriilor sănătoase în intestin. Dar cercetările recente ridică întrebări cu privire la aceste beneficii. Este posibil ca nu toată lumea să răspundă la probiotice în același mod. Un studiu din 2018 sugerează că unele persoane sunt rezistente la beneficiile probioticelor, în timp ce altele sunt mai receptive.

  1. Încurajarea bunei sănătăți mentale

Cercetările sugerează că consumul de iaurt probiotic este benefic pentru sănătatea mentală a unei persoane. Un studiu din 2016 a constatat că lucrătorii care au mâncat 100 de grame de iaurt probiotic pe zi sau au luat o capsulă probiotică zilnică au avut mai puțină stres, depresie și anxietate decât cei care nu au făcut-o. Acest efect se datorează probabil relației dintre intestin și creier și abilității intestinului de a produce neurotransmițători, cum ar fi serotonina și dopamina.

  1. Construirea masei musculare

Proteinele bogate în alimente, cum ar fi iaurtul grecesc, pot ajuta la construirea masei musculare. Cercetările arată că o dietă bogată în proteine poate crește masa musculară la persoanele care fac pregătire de rezistență.

  1. Reducerea tensiunii arteriale

Iaurtul grecesc este o formă de lapte fermentat probiotic care poate reduce tensiunea arterială. O meta-analiză din 2013 a 14 studii, care implică mai mult de 700 de participanți, a constatat că laptele fermentat cu probiotice a contribuit la reducerea tensiunii arteriale. Cu toate acestea, cercetarea nu este concludentă. Un alt studiu din 2015, care a implicat 156 de participanți supraponderali, a constatat că consumul de iaurt probiotic nu a afectat tensiunea arterială și alte riscuri cardiovasculare.

  1. Reducerea riscului de diabet de tip 2

Iaurtul grecesc poate reduce riscul de diabet zaharat de tip 2, o afecțiune care afectează modul în care organismul procesează zahăr din sânge. Cercetătorii au asociat consumul de iaurt la un risc redus de diabet zaharat tip 2, potrivit unui studiu din 2014.

Cum să mănânci iaurt grecesc

Există numeroase moduri de a te bucura de iaurtul grecesc, inclusiv:

– ca un bol de mic dejun sau desert cu banane și afine;

– ca un topping în loc de smântână;

– ca un adaos pentru supe în loc de smântână;

– pe biscuiți sau pe pâine în loc de unt;

– ca o completare a unui sos de paste în loc de smântână.

Rezumat

Iaurtul grecesc transformat într-un mod tradițional poate fi benefic pentru sănătatea noastră. Multe dintre potențialele beneficii de sănătate ale iaurtului grecesc se referă la conținutul său ridicat de proteine. O dietă bogată în proteine poate ajuta la reducerea foamei, stimularea metabolismului și construirea mușchilor.

Iaurtul grecesc este o sursă excelentă de calciu, care poate contribui la îmbunătățirea sănătății oaselor. De asemenea, conține probiotice, care susțin un echilibru bacterian sănătos în intestin.

Consumul de iaurt grecesc poate fi asociat cu scăderea tensiunii arteriale și cu un risc mai scăzut de diabet de tip 2.

Te poți bucura de iaurtul grecesc ca parte a unei diete sănătoase, echilibrate.

Contact

Nu suntem disponibili chiar acum. Dar, ne puteti trimite un e-mail și iti vom raspunde cat mai urgent.