021-252 04 43contact@laboretica.ro Laboretica | Viitor în sănătate

Care sunt efectele secundare ale consumului la restaurant în exces?

Home / Care sunt efectele secundare ale consumului la restaurant în exces?

Care sunt efectele secundare ale consumului la restaurant în exces?

Dacă plănuiești o cină afară cu prietenii prea des, atunci este mai bine să-ți anulezi planurile. Asta este pentru propria sănătate. S-ar putea să nu fii conștient, dar mâncatul afară în mod regulat poate fi cu adevărat problematic, deoarece îmbunătățește producția unei substanțe chimice numite ftalați în organism și dăunează sănătății tale în cel mai rău mod posibil. De asemenea, perturbă echilibrul hormonal natural și afectează sănătatea generală. În afară de aceasta, există mai mulți factori care sugerează că nu ar trebui să mănânce afară frecvent sau în mod regulat. Să discutăm de ce a mânca prea mult în afară nu este o alegere sănătoasă.

Să mergi afară și să iei cina din când în când este absolut în regulă, dar nu face din asta un obicei. Consumul regulat de alimente din afară nu este deloc sănătos pentru corp și duce la îmbolnăvire. Astfel, trebuie să eviți mâncarea obișnuită în afară prea des.

Mai puțin igienic. Dacă îți place să mănânci afară, trebuie să știi că mâncarea din afară nu este suficient de igienică. Nu se potrivește cu igiena alimentelor pe care le consumi acasă. În cele din urmă, consumul prea des poate duce la problema intoxicațiilor alimentare.

Prea mult zahăr și sare. Orice mâncare consumată în exterior are exces de sare și zahăr în ea. Îți dăunează sănătății în cel mai rău mod posibil. Sodiul sau zahărul sunt folosite într-o cantitate mare în timp ce se pregătește sosul, caramelizarea cu zahăr, toppingul de salată etc. În astfel de situații, se ajunge la un consum mai mare de zahăr sau sare decât cantitatea necesară.

Grăsimi și calorii: Mâncarea preparată și gătită în restaurante conține ulei cu o cantitate mare de grăsimi și calorii. Astfel, nu poți controla cantitatea de grăsimi și calorii pe care le-ai consumat într-o zi. În cele din urmă, ai tendința să crești în greutate.

Farfuria de servire nu este deloc curată. nu poți fi sigur că farfuria pe care o utilizează este complet curată și igienică pentru un consum sigur. Restaurantele nu curăță adesea în mod corect vesela. Prin urmare, bacteriile și germenii se află în libertate și ai tendința să te îmbolnăvești.

Mănânci mai mult când mănânci afară. Adesea uiți că urmai o dietă și tinzi să mânânci prea mult în timp ce iei masa afară. Acest lucru duce în cele din urmă la creșterea în greutate și provoacă balonare, probleme gastrice etc.

Poate provoca complicații de fertilitate. Un studiu recent a constatat că cei care mâncau afară aveau deseori un nivel de ftalați cu 35% mai mare decât cei care aveau tendința de a găti acasă. Această substanță chimică care perturbă hormonii a fost legată de probleme de fertilitate, probleme de sarcină și alte complicații de sănătate, iar femeile însărcinate, adolescenții și copiii sunt probabil mai susceptibili la efectele sale. Unele dintre principalele surse de ftalat în producția de alimente sunt lucruri precum ambalaje alimentare, cutii pentru a lua la pachet, recipiente alimentare din plastic, mănuși și alte echipamente de bucătărie, așa că, dacă nu poți evita preluarea completă, este indicat să-ți aduci propriul recipient din sticlă sau din oțel inoxidabil pentru a fi umplut. De asemenea, cu siguranță este mai ecologic.

Este probabil să-ți bazezi alegerile alimentare pe prețuri și gust. Să fim sinceri, atunci când alegem o masă la un restaurant, cei mai mulți dintre noi nu facem doar scanarea meniului pentru ceea ce pare apetisant. De asemenea, costul este un factor și, dacă bugetul este un motiv de îngrijorare, s-ar putea să fii mai tentat să renunți la acel pește sănătos la grătar pentru o farfurie cu paste cremoase. În plus, atunci când mânânci afară, un bol mare de salată nu pare niciodată la fel de satisfăcător ca un coș de pui prăjit și cartofi prăjiți. Cu toate acestea, dacă ții cont de faptul că este posibil să fii influențat de acești factori, este posibil să ai mai multe soluții pentru a efectua o comandă mai bună.

Fast-food te face să-ți pierzi interesul pentru o dietă sănătoasă. Atunci când adopți de obicei o alimentație bună, echilibrată, tratamentul ocazional este suficient pentru a te simți mulțumit. Cu toate acestea, un studiu realizat pe șobolani a descoperit că după două săptămâni de dietă bogată în calorii, constând în niște „mici plăceri indulgente” precum plăcintă, găluște, prăjituri și dulciuri, micii critici și-au pierdut interesul de a căuta o varietate de alimente, care este crucial pentru o dietă variată. Această tendință de a rămâne la același tarif a persistat chiar și după ce șobolanii au trecut înapoi la mâncare sănătoasă. Potrivit cercetătorilor, aceste rezultate sunt importante deoarece mamiferele, care ne includ, procesează sentimentele de recompense alimentare la fel. Poate că acest lucru îți va oferi un stimulent să respecți dieta, chiar dacă mai calci și strâmb ocazional.

Mesele la restaurant pot fi la fel de nesănătoase ca și fast-food-ul. Chiar dacă s-ar putea să obții mai multe vitamine, minerale și grăsimi sănătoase dintr-o masă la restaurant, în comparație cu mâncarea gătită acasă, există un dezavantaj și un motiv pentru care gustul acelei porții de mâncare este atât de bun. La fel ca fast-food-ul, meniul de la restaurant are tendința de a avea mai mult sodiu, calorii, grăsimi saturate și colesterol decât ceea ce ai pregăti pentru tine, dezvăluie un raport recent al unui studiu de caz.

Câteva mese afară sunt în regulă, dar amintește-ți că totul se pune pe talie.

Contact

Nu suntem disponibili chiar acum. Dar, ne puteti trimite un e-mail și iti vom raspunde cat mai urgent.